Nyitólap
 
 
Menü
Nyitólap
HORVÁTORSZÁG
OLASZORSZÁG
KÖRUTAZÁS
BELFÖLD
SZLOVÉNIA
MONTENEGRO
UTASBIZTOSÍTÁS
UTAZÁSI FELTÉTELEK
Irodai szolgáltatások
Adminisztráció
Naptár
« Elő. 2020 Júl Köv. »
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Nagy Írországi körutazás 2016 Könyvjező  Kérdezzen tőlünk...  Oldal ajánlása  Nyomtatás 
  Trinity collegeConnemaraKerry 
 

 Nagy Írországi körutazás 2016

 tdm
  
Időpont: 2016.08.07-tól 11nap/10éj 350.910 Ft/fő-től
 
 

Utazás: repülővel Szállás:***/**** szállodában Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 389.900 Ft/fő  Félpanzió: 40.000 Ft/fő Egyágyas felár: 85.000,- Ft/fő
Reptéri illeték: kb. 39.000 Ft/fő Biztosítás: 6.050 Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

 
  
 
1.nap :  Budapest-Dublin
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal Dublinba. Érkezést követően buszos panorámás városnézés Írország fővárosában, majd a szállás elfoglalása Dublin közelében.

2.nap: Boyne völgye-Belfast
Reggeli után útra kelünk, hogy felfedezzük Észak-Írország szépségeit. Útban Belfast felé azonban még megállunk az ország egyik leghíresebb vallási helyén. Monasterboice ma is működő temetőjében megtekintjük az egykori monostor maradványait és  Írország két legszebb és legmagasabb kelta kőkeresztjeit, melyeket homokkőből készítettek még a IX-X-században. Folytatjuk utunkat Belfastba, mely az eltelt években hatalmas változásokon ment keresztül, ahol turisták új generációja tapasztalja meg a dinamikus fejlődést és ahol az embereknek még mindig van ideje beszélgetésbe elegyedni a látogatókkal. Sétálunk a katedrálisáról elnevezett negyedében mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészek forradalmárok és írók találkozóhelye volt.  A gyönyörű városháza, 19.század-i eredeti gázlámpás pub-ok ,a kikötő,a vörös téglákból épült Titanic mérnöki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín melyek elvarázsolják az idelátogatót. Látogatás a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív,fantasztikus kiállitáson a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig.Belfast környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

3.nap: Carrickfergus-Antrim tengerpart-Óriások lépcsője-Londonderry
A mai nap folyamán elsőként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet, majd továbbutazunk  a gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján.. A bátrabbak átkelhetnek a lazachalászok által kötélből készített függőhídon a Carrick-a-Rede szigetre. Érkezés a világörökség részét képező Giant's Causeway-hez másnéven Óriások útjához, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. Whisky kóstolás Bushmills-ben (belépő: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő !), Írország legrégebbi, működő párlójában. Érkezés a szállásra az esti órákban.

4.nap: Londonderry-Glenveagh Nemzeti Park
A sziget egykori legfontosabb városaként számon tartott Derry volt Írországban az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd utazás a Derryveagh hegység szívében elterülő Gleanveagh Nemzeti Parkba, melynek lenyűgöző természeti szépsége magával ragadja a látogatót. Ezen a vadregényes, csillogó tavakkal tűzdelt, kísértetiesen gyönyörű vidéken található a Glenveagh birtok, ahol megtekintjük a John George Adair által a XIX.században építtetett kastélyt és egzotikus kertjét. Továbbutazás a  W.B Yeats országaként is ismert Sligo megyébe, ahol a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette papírra, majd a szállás elfoglalása Sligo környékén.

5.nap: Westport-Kylemore Apátság-Galway
Séta az elbűvölő városkában, Westportban, melyet az írek csak a nyugat Velencéjének emlegetnek. A város elnyerte Írország legélhetőbb városa címet is. Ezután a Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek rend által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével, majd utazás Galwayba. A várost gyakran emlegetik mint a legírebb, hiszen talán az egyetlen hely az országban ,ahol még hallani az utca emberét írül beszélni. Városnézés a művészektől hemzsegő bohém városban, majd a szállás elfoglalása Galway környékén.

6.nap:  Galway-Moher sziklája-Bunratty
Déli irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (2000 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel. Utcáin sétálva a XIX. Századi Írországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a korhű ruhákba öltözött embereknek, akik megismertetnek bennünket a tradicionális kézművesség rejtelmeivel is. Szállás Kerry környékén.

7.nap : Kerry gyűrű
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb látnivalója következik. Mai programunk a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Kirán­dulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegettáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Fotószünet a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére. A tó partján álló kastélyt 1843-ban, vadászkastélynak építette Henry Arthur Herbert. 1861-ben egyetlen éjszakára megszállt itt Viktória királynő is. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.


8.nap: Rock of Cashel-Kilkenny
Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros történelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna-az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. A délutáni órákban felfedezzük Kilkenny-t, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és a gyönyörű Vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót, majd továbbutazás a szállásra.

9.nap: Glendalough-Powerscourt kert-Dublin
Reggeli után utazás  Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Zömében romantikus hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Séta a Szt.Kevin által  alapított kolostor építményei, romjai közt, majd tovább indulunk, hogy a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhessünk. Szállás Dublin környékén.


10.nap: Dublin
Egésznapos buszos-gyalogos városnézés a smaragd sziget  fővárosában.  A Phoenix parkban található Írország elnökének otthona, de a hatalmas, tavakkal és kertekkel tűzdelt terület több száz dámszarvasnak is otthona. Európa legnagyobb bekerített városi parkja kedvelt célpontja a kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak.  Dublin híres az  elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók.  A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX.századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított templom esperesei között volt a Gulliver utazásai írója Jonathan Swift is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk ,de lehetőségünk lesz a élet elixírének-a Guiness megkóstolására is.

11.nap:Dublin-Budapest

Menetrend szerint transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.
 MENETREND 

 

BUDAPEST-DUBLIN   11:00  13:10
DUBLIN-BUDAPEST    06:30 10:25

 

Belépők (tájékoztató jellegű árak):

 

Glendalough 3,00 EUR
Glenveagh Castle  7.00 EUR
Powerscourt 8.50 EUR
Cashel sziklái 6,00 EUR
Kilkenny Castle 6.00 EUR
Muckross 6,50 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Clonmacnoise 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 13.00 EUR
Titanic Múzeum Belfast 13.50 GBP
Giant’s Causeway  6.00 GBP
Bushmills Distillery 3.500,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő !

 

 


 

Tengerparti hotel apartman sielés szilveszter utasbiztosítás szállás üdülés nyaralás CSaLÁDBaRÁT utazási gyerekbarát Horvátország Dalmácia Isztria apartmanok körutazás wellnes repülőjegy utalvány üdülési csekk egészségpénztári gyógyüdülés egyéni buszos utazás túra történelmi sport akció csoport olcsó apartmanok

 

Skype cím: andora91

 Cím:1117 Budapest, Fehérvári út 15. 11.ker XI.

Tel/Fax.:+361 209 3055;Mobil:30/9540029

 Útvonaltervezés az irodába!

Email:   andoraturaandora.hu

 

tengerparti horvát olasz apartmanok buszos utazás túra csoport utasbiztosítás

 

Nyitva  

 Hétfő :15.30-19.30
Kedd-Csüt: 8.30-16,30
Szerda: Fogadónap

Péntek:08.30-12.30

Szombat, Vasárnap zárva
Hívás:   mobilon és skypon
 

Utasbiztosítás Tengerparti nyaralás

Tengerparti üdülés statisztika

mystat

 


Tengerparti nyaralás Buszos Körutazás Városlátogatás Repülővel magyar idegenvezetővel. Utasbiztosítás kötése  közel a 11. kerületben, gyorsan egyszerűen, olcsón. Tengerparti utazási-ajánlat Andóra Túra buszos városnézés horvát olasz apartmanok, hotelek, szállodák. Horvátországban Dalmácia Isztria Olaszországban spanyol, görög, ciprusi, homokos vízparti szállások félpanzióval. Társirodai utak: Fehérvártravel, Haristravel, további 80 iroda. Szállásfoglalás útkereső a világ minden sarkába, egy helyen...a közeli utazási iroda honlapján: Andóra Túra