Nyitólap
 
 
Menü
Nyitólap
HORVÁTORSZÁG
OLASZORSZÁG
KÖRUTAZÁS
BELFÖLD
SZLOVÉNIA
MONTENEGRO
UTASBIZTOSÍTÁS
UTAZÁSI FELTÉTELEK
Irodai szolgáltatások
Adminisztráció
Naptár
« Elő. 2019 Jún Köv. »
HKSzeCsPSzoV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Kultúra és pihenés Bulgáriában 2016 Könyvjező  Kérdezzen tőlünk...  Oldal ajánlása  Nyomtatás 
tdm  Kultúra és pihenés Bulgáriában 2016 
 

2016.08.22-től  123.165 Ft/fő-től 8 nap/7 éj

 
 

 

Utazás: autóbusszal   
Szállás: *** szálloda 
Ellátás: félpanzió

 

 

Részvételi díj: 144.900 Ft/fő  
Egyágyas felár:  49.000 Ft/fő 
Biztosítás:4.400 Ft/fő 
Sztornóbiztosítás: 1,5%

 

 
 

1.nap: Budapest-Szófia
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Budapest-Kecskemét-Szeged-Belgrád-útvonalon. Érkezés Európa egyik legöregebb fővárosába, mely nevét a VI. századból származó Szent-Szófia templomról kapta. Megtekintjük az  egyik leghíresebb nevezetességét: az Alekszandr Nyevszkij székesegyházat,majd a szállás elfoglalása.

2.nap: Rila-Plovdiv-Napospart
Reggeli a szállodában, majd dél felé folytatva utunkat a Rila-Hegységbe utazunk. A rilai kolostor Bulgária és a Bolgár Ortodox Egyház legnépszerűbb és legszentebbnek tartott kegyhelye,mely Délnyugat-Bulgáriában helyezkedik el, 1147 méter magasan és összesen 8800 m2 területet foglal el. Története a X. században kezdődött, amikor a bolgárok védőszentje, Rilai Szent János a környéken vonult remeteségbe, majd halála után a követői kolostort alapítottak. 1976-ban nemzeti történeti emlékhellyé nyilvánították, 1983-ban pedig az UNESCO felvette a világörökség-listára. A vörös és fekete kövekből emelt hatalmas épületegyüttes, az árkádos folyosókkal, a többkupolás templommal és a híres óratoronnyal, fantasztikus látvány, Bulgária egyik jelképe. Látogatásunk alkalmával megtekintjük az impozáns négyemeletes kolostor együttest és a kolostorudvar közepén emelkedő bazilikát (Szent Szűz Születése), majd folytatjuk utunkat Plovdivba. A Maritsa folyó partján fekvő festői Plovdiv, a bolgár kultúra fellegvára. A rómaiak már a Három hegy városának, Trimontiumnak nevezték a bolgár várost. Séta a hangulatos óvárosban a legfontosabb nevezetességek megtekintésével, ahol megtekintjük a St. Bogoroditza templom és a római színház épületét is,mely az ország legjelentősebb antik műemléke.  A szállás elfoglalása a Naposparton az esti órákban.

3.nap: Neszebár
Egész napos szabadprogram vagy félnapos fakultatív városnézés Nesszebárban a Napospart legrégebbi településén. A Kr.e. az V. században alapított Óvárost egy keskeny földsáv köti össze a szárazfölddel. Jellegzetes bolgár faházaival, hangulatos szűk utcáival, vendéglőivel felejthetetlen élményt nyújt. A város műemlékekben gazdag ókori negyedét az UNESCO 1983-ban felvette a Világörökség listájára. Városnézésünk alkalmával megtekintjük Neszebár jelentősebb templomait is, melyek a városalapító görögök, majd a bizánci kor emlékeit képviselik ( Ár: 10 EUR/fő)

4.nap: Rózsák-völgye
Szabadprogram vagy  fakultatív kirándulás a világhírű rózsaolaj gyártás hazájába, a „Rózsák völgyének” fővárosába Kazanlakba. Először az 1944-ben felfedezett, IV.századi trák síremlék másolatát tekintjük meg.  A világörökség részét képező sírkamra falán lévő korabeli freskók a hellenisztikus civilizáció legjobban megmaradt mesterművei Bulgária-szerte. Programunkat a Rózsa Múzeumban folytatjuk, ahol a rózsaolaj készítés történetével is megismerkedünk, a Néprajzművészeti Központban pedig a rózsaolaj készítés folyamataiba is bepillantást nyerhetünk. (Ár: 35 EUR/fő)

5.nap: Várna- Kő-erdő-Aladja sziklakolostor
Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Várnába. A Hunyadi János vesztes csatája révén ismert hely, Európa egyik legrégebbi városa. A város határában áll a várnai csata emlékparkja, I. Ulászló királyunk sírjával. Városnézésünkből nem maradhat ki a város egyik szimbóluma sem , az orosz minták alapján épült Szűz Mária Mennybevitele-katedrális mely a város legimpozánsabb egyházi épülete. Ezután a Várnától 18km-re található különleges 50 millió éves Kő-erdő megtekintésére indulunk. Az impozáns a homokos talajból 5-6 méter magasan kiemelkedő oszlopokból álló „bolgár stonhenge”  felfedezése óta foglakoztatja az emberek fantáziáját. A misztikus kőoszlopokat a XIX. században találták meg. Továbbutazás Bulgária egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt különleges sziklakolostorához. Az Aladja kolostor helyiségeit egy 40 méter magas mészkő szikla falába vájták( Ár: 25 EUR/fő) 

6.nap: Pomorie-Szozopol-Burgasz
Egész napos szabadprogram vagy kirándulás délre. Első megállónk Pomorie, ahol megtekintjük a Szent György kolostort, melynek gyógyító forrásából is ihatunk. Ezután Szozopol hangulatos óvárosával ismerkedünk. Délután hajókázás a Ropotamo folyó torkolatában, mely a Ropotamo természetvédelmi terület része.  Visszaúton a szállás felé rövid szabadidő Burgaszban (Ár: 20 EUR/fő)

7.nap:-Zseravna-Veliko Tarnov-Szófia
Kijelentkezés a szállodából, majd a  Balkán hegység szívében rejlő városkába, Zseravnaba utazunk. A faragással díszített faházakkal szegélyezett macskaköves utcákon sétálunk, majd csodálatos tájakon utazunk tovább Bulgária egykori fővárosába, Veliko Tarnovoba. A festői, ódon hangulatú városban megtekintjük a középkori erődöt a Tzarevetz-t , majd az óvárosban az iparosok műhelyeibe betekintve tanulmányozhatjuk hogyan készülnek a kézműves termékek. Ezután a csodálatos szurdokvölgy fölé emelkedő, freskókkal gazdagon díszített Preobrazsenszki kolostorba látogatunk. Érkezés a szófiai szállodába az esti órákban.

8.nap: Belgrád-Budapest
Hazautazás, útközben rövid városnézés Belgrádban. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 


 


 

Tengerparti hotel apartman sielés szilveszter utasbiztosítás szállás üdülés nyaralás CSaLÁDBaRÁT utazási gyerekbarát Horvátország Dalmácia Isztria apartmanok körutazás wellnes repülőjegy utalvány üdülési csekk egészségpénztári gyógyüdülés egyéni buszos utazás túra történelmi sport akció csoport olcsó apartmanok

 

Skype cím: andora91

 Cím:1117 Budapest, Fehérvári út 15. 11.ker XI.

Tel/Fax.:+361 209 3055;Mobil:30/9540029

 Útvonaltervezés az irodába!

Email:   andoraturaandora.hu

 

tengerparti horvát olasz apartmanok buszos utazás túra csoport utasbiztosítás

 

Nyitva  

 Hétfő :15.30-19.30
Kedd-Csüt: 8.30-16,30
Szerda: Fogadónap

Péntek:08.30-12.30

Szombat, Vasárnap zárva
Hívás:   mobilon és skypon
 

Utasbiztosítás Tengerparti nyaralás

Tengerparti üdülés statisztika

mystat

 


Tengerparti nyaralás Buszos Körutazás Városlátogatás Repülővel magyar idegenvezetővel. Utasbiztosítás kötése  közel a 11. kerületben, gyorsan egyszerűen, olcsón. Tengerparti utazási-ajánlat Andóra Túra buszos városnézés horvát olasz apartmanok, hotelek, szállodák. Horvátországban Dalmácia Isztria Olaszországban spanyol, görög, ciprusi, homokos vízparti szállások félpanzióval. Társirodai utak: Fehérvártravel, Haristravel, további 80 iroda. Szállásfoglalás útkereső a világ minden sarkába, egy helyen...a közeli utazási iroda honlapján: Andóra Túra