Nyitólap
 
 
Menü
Nyitólap
HORVÁTORSZÁG
OLASZORSZÁG
KÖRUTAZÁS
BELFÖLD
SZLOVÉNIA
MONTENEGRO
UTASBIZTOSÍTÁS
UTAZÁSI FELTÉTELEK
Irodai szolgáltatások
Adminisztráció
Naptár
« Elő. 2020 Júl Köv. »
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Egyiptom, a Nílus ajándéka 2016 Könyvjező  Kérdezzen tőlünk...  Oldal ajánlása  Nyomtatás 
 

 Egyiptom, a Nílus ajándéka

   Feh
 

 Időpontok:

2016.11.15-22.                 265.000 Ft + reptéri illeték

Egyágyas felár:51.000 Ft
Vízumdíj: kb. 8.500 Ft
Baksis: A helyszínen kb 35 dollár borravalót illik adni. A helyszíni szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik.

   
 

A reptéri illeték 2016 janu­ár­jában kb. 64.300 Ft, de ez az összeg jegy­kiál­lításig még változhat.
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is), a helyi autó­buszos közle­ke­dést és a nílusi hajó­zást, a 7 éj­sza­kai szál­lást fél­pan­zióval, illetve a hajón teljes ellá­tással, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belé­pő­dí­jakkal, a Fe­hér­vár Travel ide­gen­ve­ze­tő­jét a bu­da­pesti indu­lástól a bu­da­pesti érke­zésig és a helyi idegen­ve­ze­té­seket.
Az utazás során a Fe­hér­vár Travel jól felké­szült idegen­ve­zetője kalau­zolja a csoportot, emellett egy helyi idegen­ve­zető is végig jelen van. Tapasz­ta­la­taink szerint az egyip­tomi köruta­zások sikeres lebo­nyo­lí­tá­sához mind­ket­tőjük munká­jára nagy szükség van.

   
 Utazás
Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Luxor – Kairó – Bu­da­pest út­vo­na­lon. Asszuántól Luxorig 5 csil­la­gos hajóval, egyéb­ként pedig lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Szállás
4 éj­sza­ka egy kairói 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 3 éj­sza­ka egy 5 csil­la­gos nílusi hajón, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás
Félpanzió a szál­lo­dá­ban (reggeli, vacsora), teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora).

   
  

1. nap: Kairó

Elutazás menetrend szerinti közvetlen járattal Feri­hegyről Kairóba, a muzulmán világ legné­pesebb váro­sába. Transzfer az 5 csil­la­gos szállodába (3 éj).

2. nap: Gízai Piramisok, Szfinx, Kairó

Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx meg­te­kin­té­se Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a hatalmas épít­mé­nyek itt a sivatag szélén, bámu­latba ejtve minden láto­gatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Pira­misok maradtak meg. To­vább­uta­zás Kairó központ­jába, vá­ros­né­zés (az Egyip­tomi Múzeum a fel­be­csül­he­tet­len értékű kincse­ivel, a Citadella és a Mohamed Ali mecset, a Khan el Khalili bazár stb.).

3. nap: Alexandria

Egész napos kirándulás a siva­tagon át Egyiptom második leg­na­gyobb váro­sába, Alexand­riába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger partján fekszik. Alexandria az ókor egyik leg­je­len­tő­sebb városa volt, az Egyip­tomot meghó­dító Nagy Sándor alapí­totta több mint 2300 évvel ezelőtt. Vá­ros­né­zés (kata­kombák, Pompeius oszlopa, Qait­bai-erőd, Montazah Palota stb.), majd szabad program.

4. nap: Asszuán, Philae

Transzfer a kairói repülőtérre, utazás Asszuánba, Egyiptom legdé­libb nagyváro­sába. Láto­gatás az Asszuáni-gátnál, a világ egyik leg­na­gyobb vízi­erő­mű­vénél. A gát mögött kelet­ke­zett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae temp­lomait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szige­téről egy másik szigetre tele­pí­tettek át. A kö­vet­ke­ző prog­ramunk a régi gránit­bányák, ahonnan a fáraók emlék­mű­veinek kőtömbjei is szár­maznak. Itt talál­ható az ún. befe­je­zetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magas­ságával a leg­na­gyobb obeliszk lehetett volna. 
Ezt követően transzfer az 5 csil­la­gos hajóhoz, a kabinok elfog­lalása (3 éj). Délután felukkázás a Níluson.

5. nap: Asszuán, Abu Szimbel, nílusi hajóút, Kom Ombo

Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás.
Fakultatív program: Kirán­dulás lég­kon­dicio­nált autó­busszal a szudáni határ közel­ébe, Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas temp­lo­maihoz – UNESCO vi­lág­örök­ség. (Indulás hajnali 4-kor, vissza­ér­ke­zés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára: 24.000 Ft.
Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori temp­lomának meg­te­kin­té­se.

6. nap: Edfu, nílusi hajóút, Luxor

A Nílus bal partján talál­ható Edfu városa, körül­belül félúton Asszuán és Luxor között. Az itt talál­ható Hórusz-temp­lom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legtel­jesebb egyip­tomi emléke. Reggel lá­to­ga­tás a temp­lomban, majd tovább­ha­józás. Az egyip­tomi utazás egyik leg­na­gyobb élménye a nílusi hajóút (a part menti, ősi módsze­rekkel művelt földek a szub­tró­pusi növény­zettel és a földeken dolgozó embe­rekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.).

7. nap: Luxor, Karnak, Királyok völgye

Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fővá­rosa, a „százkapus" Théba. Ért­hető, hogy az itteni műemlékek a leg­je­len­tő­sebbek és leg­ér­té­ke­sebbek. Délelőtt ba­ran­go­lás a Nílus bal oldalán, a halottak váro­sában. Séta a Kirá­lyok völgyében a fáraó­sí­rokhoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő lenyű­göző környe­zetben fekvő halotti temp­lomának meg­te­kin­té­se. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori temp­lom, majd a Luxor mellett talál­ható mo­nu­men­tá­lis Karnaki temp­lom meglá­to­ga­tása.
Transzfer a luxori repülő­térre, utazás Kairóba, transz­fer az 5 csil­la­gos szállodába (1 éj).

8. nap: Kairó

Transzfer a kairói repülőtérre, elutazás Ferihegyre menet­rend szerinti közvetlen járattal.

Figyelem: Az egyiptomi viszo­nyok miatt néha elő­fordul, hogy a belső repülő­járatok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a prog­ramok sorrendje is módo­sulhat. Ez egy megle­he­tősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a preci­zi­tásukról híresek. Számít­sanak arra is, hogy a szál­lodák kate­go­rizá­lása nem feltét­lenül azonos az euró­paival. 
Az Egypt Air járat­szer­vezése miatt a belső járatok gyakran kora reggel vagy késő este közlekednek.

   
     
     
     
     
     
     


 

Tengerparti hotel apartman sielés szilveszter utasbiztosítás szállás üdülés nyaralás CSaLÁDBaRÁT utazási gyerekbarát Horvátország Dalmácia Isztria apartmanok körutazás wellnes repülőjegy utalvány üdülési csekk egészségpénztári gyógyüdülés egyéni buszos utazás túra történelmi sport akció csoport olcsó apartmanok

 

Skype cím: andora91

 Cím:1117 Budapest, Fehérvári út 15. 11.ker XI.

Tel/Fax.:+361 209 3055;Mobil:30/9540029

 Útvonaltervezés az irodába!

Email:   andoraturaandora.hu

 

tengerparti horvát olasz apartmanok buszos utazás túra csoport utasbiztosítás

 

Nyitva  

 Hétfő :15.30-19.30
Kedd-Csüt: 8.30-16,30
Szerda: Fogadónap

Péntek:08.30-12.30

Szombat, Vasárnap zárva
Hívás:   mobilon és skypon
 

Utasbiztosítás Tengerparti nyaralás

Tengerparti üdülés statisztika

mystat

 


Tengerparti nyaralás Buszos Körutazás Városlátogatás Repülővel magyar idegenvezetővel. Utasbiztosítás kötése  közel a 11. kerületben, gyorsan egyszerűen, olcsón. Tengerparti utazási-ajánlat Andóra Túra buszos városnézés horvát olasz apartmanok, hotelek, szállodák. Horvátországban Dalmácia Isztria Olaszországban spanyol, görög, ciprusi, homokos vízparti szállások félpanzióval. Társirodai utak: Fehérvártravel, Haristravel, további 80 iroda. Szállásfoglalás útkereső a világ minden sarkába, egy helyen...a közeli utazási iroda honlapján: Andóra Túra